OPINIONE

Homoseksual lind apo bëhesh? E zbulojnë mjekët

Të gjithë e pranojmë se homoseksualët ekzistojnë, por pyetja që na mundon është lindin apo bëhen?!

Kësaj pyetje i ka dhënë përgjigjur Richard C. Pillard, psikiatër në “Boston University School of Medicine”.

Ai ka shpjeguar se:

Homoseksualiteti, virtualisht, ekziston në çdo specie kafshësh, që është studiuar në mënyrë të vazhdueshme. Jam i bindur se është brenda secilit prej nesh, por varet se çfarë zgjedh.

Ndërsa mjeku Alfred Kinsey ka publikuar disa statistika të cilat tregojnë:

Rreth 4 për qind e burrave në Amerikë, janë homoseksualë ekskluziv gjatë gjithë jetës së tyre. Rreth 10% e meshkujve amerikanë mendohet të jenë homoseksualë për tre vjet të jetës së tyre si të rritur homoseksualë jo ekskluzivë. Rreth 37% e 5000 burrave amerikanë, kanë pasur, më së paku, një marrëdhënie deri në orgazëm, me një mashkull tjetër.

Homoseksualiteti ka ekzistuar që në antikitet madje në Spartë ushtarët martoheshin me njeri-tjetrin. E siç duket kjo çështje ka një kohë të gjatë që ngre polemika të mëdha dhe gjasat janë që të vazhdojë akoma edhe më gjatë. /Lajmi.net/

.

8,439 Comments

Click here to post a comment