LAJME

Kryeprokurori kosovar jep detaje shtesë për aktakuzën në rastin “Pronto”

Aktakuza e ngritur nga Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës për rastin e njohur si “Pronto”, ku në të janë të përfshirë zyrtarë të subjekteve të ndryshme politike, ka bërë që të nxit reagime të shumta në vend.

Specialja ngriti ditë më parë aktakuzë për njëmbëdhjetë persona. Bëhet fjalë për ish- deputetin, Adem Grabovcin, Ministrin e Inovacionit, Besim Beqaj , deputeti aktual, Zenun Pajazitin.

Si dhe dy ish Sekretar të përgjithshëm I.G dhe Xh.D, ish zëvendës ministër, F.SH, këshilltar politik në MPB, S.G ish drejtori i Bordit të ndërmarrjes publikes “Radoniqi-Dukagjini në Gjakovë.

Po ashtu edhe I.N., ish drejtori i Bordit të ndërmarrjes publike Hidro-Drini” në Pejë R.A., ish kryesuesi i Kuvendit të Komunës së Prizrenit dhe N.K. dhe ish shefja e Njësisë për furnizim në Ministrinë e Shëndetësisë A.P.

Mirëpo, disa prej tyre janë deklaruar se aktakuzën nuk e pranojnë me arsyetimin se të njëjtit nuk kanë qenë të informuar nga organet e drejtësisë për këtë çështje.

Lidhur me këtë, “Indeksonline” ka kontaktuar Kryeprokurorin e Prokurorisë Speciale, Reshat Millaku për të sqaruar situatën.

Millaku ka thënë se për ngritjen e aktakuzës nuk njoftohen paraprakisht të pandehurit.

Sipas tij, aktakuzat e ngritura tani janë në “duart” e Gjykatës se kur do të përfundojnë.

“Prokurori ka ushtru aktakuzën sipas procedurës së rregullt ligjore në rastin “Pronto”, tash varet nga Gjykata se kur do të konfirmojë këtë aktakuzë , e cila e thërret seancën fillestare, pastaj seancën e dytë dhe pastaj ata vendosin. Për ngritjen e aktakuzës nuk njoftohen të pandehurit por vetëm aktakuza dërgohet në Gjykatë “, është shprehur Millaku për “Indeksonline”.

Ndryshe, të akuzuarit po akuzohen për kryerjen e veprës penale Shkelja e statusit të barabartë të shtetasve dhe banorëve të Republikës së Kosovës në bashkëkryerje, nga neni 193 paragrafi 4 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së, lidhur me nenin 31 të KPRK-së prej të cilave disa prej veprave kanë mbetur në tentativë.

Sipas aktakuzës, të pandehurit kanë keqpërdorur pozitat e tyre zyrtare duke bashkëpunuar në mes vete për dhënien e privilegjeve dhe përparësive kundërligjshme personave të cilët kanë konkurruar në funksione të rëndësishme, siç janë: drejtor për Ndërmarrjet publike qendrore, Kryeshef Ekzekutiv i Agjencisë së Regjistrimit në Ministrinë e Punëve të Brendshme, Kryeshef i Agjencisë për produkte medicinale dhe Koordinator i Qendrës së Regjistrimit Civil në Komunën e Klinës, duke mohuar dhe kufizuar liritë dhe të drejtat e kandidatëve të tjerë, të garantuara me ligj.

.

204 Comments

Click here to post a comment

 • Хотите купить себе телефон но не хватает финансов, не падайте духом ведь есть взять микрозаем поспособствует вам в быстром решение денежных проблем!

  У нас собраны лучшие предложения по микрозаймам онлайн более 24 ФМО которые в любое время суток выдадут вам микрозайм.

 • A lot of mothers in Russia haven’t opportunity to have children. If you want to have a child, needful to assimilate that a lot of medical companies all over the world have potential to get in clinic. If you want to use an fertilization process, we advice to go on ivf laws here.

  At mother-surrogate.com there are many innovating devices to be mommy. You shouldn’t use chemical engineering dopants. Experts, which are laboring in firms – are occupational. They could provide for you data about all the operation.

  Resurgent child which will born in future will be health. Professionals can support you with different problems. They could envisage for your family quality result. You can be look for that with the help of specialists you can birth a child.

  However necessary to say that value for different maintenance are good. Also you can take some proposals. Special proposals receive for you case to get not only perfect quality service, but also justified results.

  If you will have services which give partnership, you will understate all possible risks before impregnation. If you ready to surrogacy services, the best method to get services from iatric command. Feskov Surrogacy Agency has over 20 years of experience in infertility therapy. Surrogate mothers are checked in details before they bear children.

  Team of genetic specialists will do all what is possible from them and you could make future kid sex choice. It is odd service which give surrogacy pregnancy.

  You can be secure that corporation strides will be fantastic. A lot of moms from different countries were apply surrogacy pregnancy from firm. Doctors from the company can also help you in other problems.

  All time under the period of pregnancy command of special doctors will be with you. Informing with them probable within the gestation period in any tiring time for you.

 • A lot of mothers in USA haven’t chance to have a child. If you ready to have a son, necessary to assimilate that a lot of medical companies all over the world have opportunity to get in hospital. If you want to use an treatment process, we advice to go on Feskov Surrogacy Agency here.

  At mother-surrogate.com there are a lot of innovative devices to be mommy. You wouldn’t use chemical dopants. Experts, which are working in firms – are occupational. They could guarantee for you information about all the operation.

  Renascent child which will born in future will be strong. Specialists could help you with different questions. They can ensure for your family quality result. You can be sure that with the help of specialists you can birth a child.

  However need to say that value for different maintenance are adequate. However you can receive some proposals. Individual offers receive for you chance to get not only good quality service, but also vindicated results.

  If you will have services which give company, you will downplay all possible risks before imbibition. If you ready to surrogacy services, quite method to get services from professional command. Feskov Surrogacy Agency have more than 20 years of experience in sterility treatment. Surrogate mothers are checked in facts before they bear a child.

  Crew of genetic masters will do all what is feasible from them and you can make next baby sex selection. It is unusual product which provide surrogacy pregnancy.

  You can be sure that company successes will be excellent. A lot of moms all over the world were used surrogacy pregnancy from company. Doctors from the partnership can also assistance you in another problems.

  All time upon the period of pregnancy command of special doctors will be with you. Communicating with them real upon the gestation period in any tiring time for your wife.

 • “hi!,I love your writing so so much! share we keep in touch extra approximately your post on AOL? I need an expert on this area to solve my problem. May be that is you! Taking a look forward to peer you.”